top of page
DSC07721.JPG

BOULEVARD 43

Boulevard 43: Bio

Wat is een tiny house ?


Je hoort steeds meer over tiny houses en je ziet dat ze in verschillende gemeentes worden neergezet. Voor elke woning is een omgevingsvergunning en architect nodig, dus ook voor een tiny house.


Is een tiny house energiezuinig ?

Bij een tiny house wordt gebruik gemaakt van ecologische bouwmaterialen zoals; hout en schapen wol, hennep of zeegras als isolatiemateriaal. Maar er kunnen ook andere herbruikbare materialen worden gebruikt. Op deze manier zou men bij voorkeur op een duurzame manier omgaan met de beschikbare middelen. Het compacte ontwerp van een tiny house zorgt voor een zeer laag energieverbruik. In het bijzonder op het vlak van verwarming. Vaak is een tiny house voorzien van zonnepanelen.

Boulevard 43: Text

Klachten afhandeling in dit bedrijf

Als klanten een klacht hebben bellen ze meestal naar de winkel. Omdat boulevard 43 een bedrijf is dat bestaat uit meerdere stands en dus leveranciers, zijn er ook meerder opties om een klacht af te handelen. Ondanks dat er meerdere manieren van klachtenafhandeling zijn moet elke klant die een klacht heeft eerst een aantal foto’s sturen van de eventuele schade naar het e-mail adres van Marjon. Ook moet er worden nagekeken van welke leverancier het beschadigde meubel is. Nadat de foto’s beoordeeld zijn wordt er of een klachtenformulier ingevuld of er wordt een mail gestuurd die rechtstreeks naar de leverancier gaat. Zij zullen de klacht verder afhandelen.

Boulevard 43: Text

het verschil tussen fluweel en velours


Fluweel is de Nederlandse benaming voor een stofsoort waarbij kleine (van oorsprong zijden, maar nu ook vaak katoenen) lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een zachte glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. De lusjes kunnen ook worden doorgesneden waardoor er aan de bovenkant een zachte glanzende stof ontstaat van korte ‘haartjes’. De techniek is ontstaan in Azië en kwam rond 1400 naar Europa. Vooral in Italië maar ook in België werkten in de 16e eeuw veel fluweel wevers.


Velours

Er is een klein verschil tussen velours en fluweel. Velours werd iets later in Frankrijk uitgevonden. Het is een gesneden variant van fluweel. Door het lossnijden, trekken en ruwen van de poollussen wordt de stof minder glanzend maar heel zacht.


Velours is vaak zwaarder van gewicht en wordt veel gebruikt voor gordijnen en het bekleden van meubels. Onder andere omdat het flexibeler is dan gewoon fluweel. Een ander belangrijk verschil is dat fluweel altijd geweven is en velours geweven kan zijn maar vaker wordt gebreid.


Onderhoud


Stap 1: verzamelen van materialen


Haal de materialen in huis die je nodig hebt om fluweel en velours schoon te  maken. Je hebt de volgende producten nodig;

o            Absorberende doek

o            Emmer water

o            kom

o            mild afwasmiddel zonder bleek,

o            fluweel borstel

o            stofzuiger

o            föhn



Stap 2: reinigen van de vlek


Het is van belang dat je zo snel mogelijk in actie komt om de vlek te verwijderen. Hierdoor voorkom je dat de vlek zich aan de stof hecht. Gebruik hiervoor een absorberende doek en dep voorzichtig op het gebied waar de vlek zich bevindt. Voor hardnekkige vlekken wordt aangeraden om een mild afwasmiddel met lauw water te gebruiken. Dep vervolgens met een schone absorberende doek op de vlek totdat deze verdwijnt. Door niet te hard te wrijven zorg je ervoor dat de vezels van de stof niet kapot gaan.



Stap 3: Droog de stofsoort


Om het idee te geven dat er niks is gebeurd, kun je een föhn gebruiken om de vlek versneld te drogen. Zorg ervoor dat de afstand tussen de föhn en het meubelstuk 5 tot 10 cm is. Als het droog is borstel de stofsoort dan in één richting na met een fluweel borstel.

Boulevard 43: Text

Microleder en hoe je het moet onderhouden

​

Microleder is een samengestelde bekleding dat bestaat uit een microvezel bovenlaag met een doek van ledervezels als onderlaag. Er wordt een onderlaag van lederdoek en een bovenlaag van

microvezels aan elkaar geplakt. Daardoor krijgt microleder dezelfde dikte als echt leer. Het bijzondere van microleder is dat de 2 aan elkaar geplakte lagen samen een sterk geheel vormen. Hierdoor ontstaat een fijn en soepel gevoel met een hoog aaibaarheidsgehalte. Door de geschuurde uitstraling in combinatie met een mooie print is microleder een veel verkochte bekleding.

Microleder heeft dezelfde eigenschappen als de meeste andere leersoorten, een normale plooivorming is dan ook onvermijdelijk. Door de microvezel bovenlaag zal microleder licht kleur afgeven (vooral in het begin) dit komt door de losse stofdeeltjes in de microvezel.


Onderhoud


Het is niet nodig om microleder te onderhouden met een poets- of vet middel. Als er geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan moet je dit zo snel mogelijk opdeppen en schoon te maken met een vochtige doek. Wanneer de vlek niet wordt behandeld kan er verzadiging optreden waardoor de vloeistof door kan dringen. Het is aan te raden om het microleder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels. Het schoonmaken van microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leer met een zachte droge of lichtvochtige doek. Het wordt absoluut afgeraden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek. Aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden. Ook wordt aangeraden om het meubel niet in direct zonlicht te zetten vanwege gevoeligheid voor verkleuring . Verkleuring door zonlicht is dan ook onvermijdelijk.  

Boulevard 43: Text

Wat is het fsc keurmerk ?

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer wordt bedoeld dat het leefgebied van planten en dieren wordt beschermd en dat de lokale bevolking en de bosarbeiders met respect worden behandeld. Hout oogsten en geld verdienen gebeurt alleen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.


Wat doet FSC ?

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC heeft dit op een transparante wijze geregeld. Het FSC wordt gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC uniek!


Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Boulevard 43: Text

15 tips voor duurzame meubelen


 1.    Gun meubels een tweede leven.

Het kopen van gebruikte meubels biedt meer mogelijkheden dan je denkt. Meubels opknappen en weer laten stralen bespaard het milieu en is bovendien iets wat je met volle tevredenheid kunt doen. Je kunt trouwens schitterende meubels vinden die gewoon niet anders dan een tweede leven verdienen.

​

2.    Denk bewust na voor een aankoop.

Iets nieuws kopen voor in je huis is leuk, maar heb je het ook echt nodig? Als je bank na een jaar of 10 vervanging toe is kun je jezelf afvragen of de oude bank écht ‘op’ is. Vaak kun je oude meubels nog prima kwijt bij de kringloopwinkel. Beter voor de afvalberg en bovendien heb je geen problemen om een oud bankstel kwijt te raken.

​

3.    Sloophout is veelzijdig.

Sloophout is de laatste jaren populair geworden bij zowel meubelmakers als doe-het-zelvers. Je kunt sloophout onder meer gebruiken voor het maken van loungebanken, tafels en andere te gekke meubels. Waar dit hout anders in het milieu terecht zou komen geef je het nu een echte bestemming en gaat het nog jarenlang mee. Ideeën voor gave meubels die van sloophout zijn en worden gemaakt zie je online op meerdere websites.

​

4.    Let voor de aanschaf op welke materialen er gebruikt zijn.

Steeds meer fabrikanten maken gebruik van milieuvriendelijke producten bij de vervaardiging van meubels en accessoires. Hierbij kun je onder meer denken aan kokosmatten, paardenhaar, wol, natuurlijke latex, ecologisch katoen en maïsvezel. Lees daarom voor de aankoop van een nieuw meubelstuk altijd het label waar de gebruikte materialen op worden vermeld.

​

5.    Wees bewust met de aankoop van hout.

Je kunt meubels kopen van hout en van gecertificeerd hout. Hout dat een keurmerk heeft is afkomstig van duurzame bosbouw waarbij ook wordt gedacht aan de werknemers die op de bospercelen werkzaam zijn. Bij deze duurzame bosbouw vindt ook herbebossing plaats en wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien. Meubelen die gemaakt zijn van gecertificeerd hout laten dit ook op de labels zien.

​

6.    Verpakkingsmaterialen die het milieu belasten.

Het komt niet zelden voor dat je een milieuvriendelijk meubelstuk koopt dat vervolgens is verpakt in dozen en/of plastic. De verpakkingsmiddelen industrie staat niet stil en ook verpakkingsmaterialen worden langzaam maar zeker minder milieu vervuilend. Kijk goed waar en hoe je van deze grote verpakkingen afkunt. Een idee is vaak de plaatselijke milieustraat.

​

7.    Milieuvriendelijke productiewijze.

Naast milieuvriendelijke producten is er ook nog zoiets als de manier waarop je nieuwe meubelstuk wordt gemaakt. Meubelfabrikanten doen er tegenwoordig zelf veel aan om zo weinig mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken. Dit draagt uiteraard bij aan de milieubewustheid van het product dat je koopt.

​

8.    Recyclebare meubelen.

Nieuwe, milieuvriendelijke meubelen dragen bij aan de verbetering van het milieu. Je kunt er nog een schepje bovenop doen door te kiezen voor meubelen die in zijn geheel of gedeeltelijk recyclebaar zijn. Niet alle onderdelen kunnen hergebruikt worden, maar dat geldt niet voor alles. Wees daarom bewust van de recycle mogelijkheden die je nieuwe meubels hebben.

​

9.    Oude materialen zijn veelzijdig.

Met een beetje fantasie en creativiteit worden de mooiste lampen en andere woonaccessoires gecreëerd. Ook gebruikte fabriekslampen staan imposant in een moderne eigentijdse inrichting. Denk ook eens aan bamboestokken of houtenpallets. De mogelijkheden zijn eindeloos en het milieu heeft er weinig tot geen hinder van.

​

10.   Verzorg je meubels met ecologische producten.

Je meubels gaan langer mee als je ze met een beetje liefde en ecologisch verantwoorde reinigingsmiddelen verzorgt. Biologisch afbreekbare meubelreinigers zijn algemeen verkrijgbaar en worden gemaakt van plantaardige ingrediënten. Dit soort middelen is niet milieuvervuilend en geeft je nieuwe meubels naast een mooie glans een extra lange levensduur.

​

11.   Duurzame materialen zijn allesomvattend.

Steeds meer materialen die gebruikt worden voor meubels en accessoires worden gemaakt van duurzame materialen. Naast hout kun je hierbij ook denken aan leder en gerecycleerde materialen. Je koopt deze meubels niet langer alleen bij exclusieve ontwerpers en dure boetieks. De grote winkelketens ontdekken steeds vaker het belang van duurzaamheid en de noodzaak aan producten die minder belastend zijn voor het milieu.

​

12.   Behandel je meubels met lijnolie.

Naast milieuvriendelijke schoonmaakproducten kun je je meubels ook behandelen met ecologisch verantwoorde meubelpoets. Lijnolie is in combinatie met plantaardige olie een bijzonder effectief middel voor de verzorging van houten meubelen.

​

13.   Laat meubels op maat maken.

Wil je unieke meubelstukken dan kun je overwegen om eigen meubels te laten ontwerpen. Hierbij kun je zelf aangeven welke materialen gebruikt mogen en kunnen worden. Op deze manier heb je zelf voor het grootste gedeelte in de hand hoe milieuvriendelijk je nieuwe meubels al dan niet zijn. Unieke meubels dragen bij aan je woongenot, zeker als je weet hoe en met behulp van welk soort materialen ze gemaakt zijn.

​

14.   Duurzaam laten reinigen van je stoffen bankstel.

Het reinigen van een bankstel gaat niet altijd op de meest milieuvriendelijke manier. Er worden echter steeds meer methodes ontwikkeld om je bankstel op een duurzame manier toch goed schoon te laten maken. Reinigingsspecialisten werken steeds vaker met pH neutrale middelen die beter zijn voor je bankstel en je leefomgeving. Het is een kleine moeite om hierop te letten als je een externe specialist inschakelt voor de reiniging van je bankstel en/of vloerbedekking.

​

15.   Koop dichtbij huis.

Meubels en woonaccessoires die je dichtbij huis koopt hebben ook geen grote afstanden waarover ze getransporteerd moeten worden. Door de transportkosten te beperken bespaar je op het gebruik van brandstoffen en energie.

Boulevard 43: Text

Wat is een tiny house ?

Je hoort steeds meer over tiny houses en je ziet dat ze in verschillende gemeentes worden neergezet. Voor elke woning is een omgevingsvergunning en architect nodig, dus ook voor een tiny house.


Is een tiny house energiezuinig ?

Bij een tiny house wordt gebruik gemaakt van ecologische bouwmaterialen zoals; hout en schapen wol, hennep of zeegras als isolatiemateriaal. Maar er kunnen ook andere herbruikbare materialen worden gebruikt. Op deze manier zou men bij voorkeur op een duurzame manier omgaan met de beschikbare middelen. Het compacte ontwerp van een tiny house zorgt voor een zeer laag energieverbruik. In het bijzonder op het vlak van verwarming. Vaak is een tiny house voorzien van zonnepanelen.

Boulevard 43: Text

Evaluatie

Mijn stage is voor mijn gevoel snel  verlopen. Ondanks dat ik er achter ben gekomen dat ik voor de volgende keren niet meer in een winkel wil stage lopen omdat dit totaal niet iets is wat ik leuk vindt. Tijdens de periode heb ik het wel leuk gehad met mijn collega’s Marjon, Bo, Bas en Jill. Wat ook wat minder leuk was, is dat de kachel het aan het begin van mijn stage het begaf en het dus bijna elke dag rond de 0 graden Celsius was in de winkel dit ga ik dan ook zeker niet missen. Een aantal dingen die ik bij boulevard 43 heb gedaan zijn; muren schilderen, kussen hoek omgooien samen met bo, meubels uitpakken en neerzetten met bas en Paul (de baas die af en toe een kijkje kwam nemen) mee kijken hoe zij klachten afhandelen, bestellingen maken en afhandelen, achter de kassa staan maar natuurlijk ook gewoon dweilen, vaarwasser uitruimen en stofzuigen. Ook heb ik mijn eigen opdracht  bedacht (mijn eigen woonkamer opnieuw inrichten met de meubels die  bij boulevard verkocht werden) en natuurlijk project tiny house het project dat ik van school mee kreeg.
Ondanks dat dit dus niet de plek voor mij was heb ik veel geleerd en heb ik kunnen lachen met mijn collega’s

Boulevard 43: Text
Boulevard 43: Gallery

Contact

06 37360295

©2020 by Myra van Lieshout. Proudly created with Wix.com

bottom of page